Založ si blog

Aký je vplyv Čierneho mora na možnú Vojnu ?

 

 

Black-Sea-map

 

Oblasť čierneho mora je moc problémový priestor na to aby si tam USA a Rusko mohli hrať svoj šach . Zoberme si prítomnosť Gruzínska a Turecka . Problém Turecka je jeho kurdská menšina a dlhodobá snaha o samostatnosť , tiež protesty a problémy vo vláde . S tým že Sýria môže skončiť ako rozpadnutá zem kde by Kurdi mali konečne svoju samostatnosť vzniká nebezpečná hrozba .

 

Zoberme si že by sa Sýria rozpadla a vznikol by samostatný Kurdistan . Následkom toho by boli omnoho väčšie nepokoje v Turecku ako sú teraz , nedá sa povedať že je tam občianska vojna pre Kurdistan no ak by ste tam chceli ísť ako človek zo západu . Vaše veľvyslanectvo by vám dalo návrh aby ste sa vyhýbali týmto oblastiam .

 

Zoberme si že by Turecko bolo ohrozené , čo je dosť pravdepodobné a začala by tam občianska vojna , ktorá tam v podstate už teraz je len sa tvári že tam iba sem tam zavíta . 

 

Prejdime teraz na Krym . Občania si tam zvolili referendum a chcú mať autonómnu republiku s ruským jazykom a inými pro ruskými zákonmi .Ostatné dve časti Ukrajiny s väčším množstvom etnických Rusov by tiež nabrali toto smerovanie . Tvrdá situácia by však apelovala na to že tieto voľby neboli slobodné a že je za všetkým Rusko a že porušujú právo , všetci občania sú proti-ukrajinský a zradcovia Ukrajiny . Čo je dosť pravdepodobné že sa môže stať . Kedže už teraz tam má Rusko svoju armádu . 

 

Problém v tomto všetkom zohrávajú Krymskí Tatári . Už raz boli vyhostení zo svojho domovu Stalinom a s dosť silnou vnútornou nenávisťou voči Rusku a pocitu že im chcú znova Rusi zobrať ich domov , je tam obrovské riziko možné vzniku partizánskych bojov v prípade že by referendum nebolo prijaté všetkými , bolo by brané ako nedemokratické , neplatné . Čo nieje až tak nepravdepodobná situácia . 

 

Naspať k Sýrií .

 

Sýria ktorá mala pomoc od Ruska , to jest režim ktorý tam fungoval bol podporovaný Rusmi a vyzbrojení z Ruských základní na Kryme . Je možné vidieť že by Turecko videlo Rusko ako zodpovedného za to že musí teraz čeliť rozbitej Sýrií a Rusi boli tí ktorí tam ochranovali v medzinárodnej politike režim ktorý tam bol . Zoberte si k tomu pocit Tatárov na Kryme ktorý nemajú pôvod z Ukrajiny ale z Turecka . Turecko ktoré by čelilo vnútornou hrozbou rozpadu s tým že by za tým bolo s časti zodpovedné Rusko a keby videli že Rusi bojujú v partizánskej vojne na Kryme proti Tatárom a chcú zobrať pod moc ich vlasť . Nemali by najskôr pozitívny pocit z Ruskej politiky . 

 

Teraz k tomu pridajme Čečensko a ich separatistické nálady ktoré zapríčinili vojnu a moc islamským extrémistov . Plus situácia v Gruzínsku s nedávnou vojnou je cítiť že zmierenie je ešte dosť daleko . 

 

Ukrajina : K tomuto všetkému ešte to že Vodca politickej strany Pravý Sektor je bývalý žoldnier z Čečenskej vojny a momentálne jeden z tých ktorí majú skutočnú moc nad Ukrajinou . Pred pár dňami dal o sebe vedieť že žiadal o pomoc teroristu   Doku Umarova , . 

 

. http://www.justice-integrity.org/index.php?option=com_content&view=article&id=638:new-ukrainian-official-urges-chechen-terrorist-to-act-against-russia&catid=21&Itemid=114

 

Teraz si zoberme že celý tento Kotol protiruskej nálady a možných občianskych vojen je v spojení s celým Čiernym morom . Stačí tam silnejšia zápalka  a môže to celé vybuchnúť . 

 

 

 

Ako zmení Ukrajina nepokoje v Európe ?

07.03.2014

Prvá vec ktorú by sme mohli prebrať je stav ako brať revolúciu . Príde aj k nám Arabská jar ? Budú mať fašistické skupiny po úspešnej revolúcií na Ukrajine záujem o podobnú revolúciu aj inde v Európe ? Ako brať revolúciu v štáte ktorý má 45 miliónov obyvateľov a kde nie všetci sú naklonený danej zmene ? Budeme podporovať každú novú vládu ktorá vznikne [...]

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 5444x
Priemerná čítanosť článkov: 2722x

Autor blogu

Kategórie

Archív