Založ si blog

Aký je vplyv Čierneho mora na možnú Vojnu ?

 

 

Black-Sea-map

 

Oblasť čierneho mora je moc problémový priestor na to aby si tam USA a Rusko mohli hrať svoj šach . Zoberme si prítomnosť Gruzínska a Turecka . Problém Turecka je jeho kurdská menšina a dlhodobá snaha o samostatnosť , tiež protesty a problémy vo vláde . S tým že Sýria môže skončiť ako rozpadnutá zem kde by Kurdi mali konečne svoju samostatnosť vzniká nebezpečná hrozba .

 

Zoberme si že by sa Sýria rozpadla a vznikol by samostatný Kurdistan . Následkom toho by boli omnoho väčšie nepokoje v Turecku ako sú teraz , nedá sa povedať že je tam občianska vojna pre Kurdistan no ak by ste tam chceli ísť ako človek zo západu . Vaše veľvyslanectvo by vám dalo návrh aby ste sa vyhýbali týmto oblastiam .

 

Zoberme si že by Turecko bolo ohrozené , čo je dosť pravdepodobné a začala by tam občianska vojna , ktorá tam v podstate už teraz je len sa tvári že tam iba sem tam zavíta . 

 

Prejdime teraz na Krym . Občania si tam zvolili referendum a chcú mať autonómnu republiku s ruským jazykom a inými pro ruskými zákonmi .Ostatné dve časti Ukrajiny s väčším množstvom etnických Rusov by tiež nabrali toto smerovanie . Tvrdá situácia by však apelovala na to že tieto voľby neboli slobodné a že je za všetkým Rusko a že porušujú právo , všetci občania sú proti-ukrajinský a zradcovia Ukrajiny . Čo je dosť pravdepodobné že sa môže stať . Kedže už teraz tam má Rusko svoju armádu . 

 

Problém v tomto všetkom zohrávajú Krymskí Tatári . Už raz boli vyhostení zo svojho domovu Stalinom a s dosť silnou vnútornou nenávisťou voči Rusku a pocitu že im chcú znova Rusi zobrať ich domov , je tam obrovské riziko možné vzniku partizánskych bojov v prípade že by referendum nebolo prijaté všetkými , bolo by brané ako nedemokratické , neplatné . Čo nieje až tak nepravdepodobná situácia . 

 

Naspať k Sýrií .

 

Sýria ktorá mala pomoc od Ruska , to jest režim ktorý tam fungoval bol podporovaný Rusmi a vyzbrojení z Ruských základní na Kryme . Je možné vidieť že by Turecko videlo Rusko ako zodpovedného za to že musí teraz čeliť rozbitej Sýrií a Rusi boli tí ktorí tam ochranovali v medzinárodnej politike režim ktorý tam bol . Zoberte si k tomu pocit Tatárov na Kryme ktorý nemajú pôvod z Ukrajiny ale z Turecka . Turecko ktoré by čelilo vnútornou hrozbou rozpadu s tým že by za tým bolo s časti zodpovedné Rusko a keby videli že Rusi bojujú v partizánskej vojne na Kryme proti Tatárom a chcú zobrať pod moc ich vlasť . Nemali by najskôr pozitívny pocit z Ruskej politiky . 

 

Teraz k tomu pridajme Čečensko a ich separatistické nálady ktoré zapríčinili vojnu a moc islamským extrémistov . Plus situácia v Gruzínsku s nedávnou vojnou je cítiť že zmierenie je ešte dosť daleko . 

 

Ukrajina : K tomuto všetkému ešte to že Vodca politickej strany Pravý Sektor je bývalý žoldnier z Čečenskej vojny a momentálne jeden z tých ktorí majú skutočnú moc nad Ukrajinou . Pred pár dňami dal o sebe vedieť že žiadal o pomoc teroristu   Doku Umarova , . 

 

. http://www.justice-integrity.org/index.php?option=com_content&view=article&id=638:new-ukrainian-official-urges-chechen-terrorist-to-act-against-russia&catid=21&Itemid=114

 

Teraz si zoberme že celý tento Kotol protiruskej nálady a možných občianskych vojen je v spojení s celým Čiernym morom . Stačí tam silnejšia zápalka  a môže to celé vybuchnúť . 

 

 

 

Ako zmení Ukrajina nepokoje v Európe ?

07.03.2014

Prvá vec ktorú by sme mohli prebrať je stav ako brať revolúciu . Príde aj k nám Arabská jar ? Budú mať fašistické skupiny po úspešnej revolúcií na Ukrajine záujem o podobnú revolúciu aj inde v Európe ? Ako brať revolúciu v štáte ktorý má 45 miliónov obyvateľov a kde nie všetci sú naklonený danej zmene ? Budeme podporovať každú novú vládu ktorá vznikne [...]

Západné Tatry, Baranec, mReportér

Patrí k tomu najkrajšiemu na Slovensku. Mohutný vrchol v Západných Tatrách je výzvou pre turistov

07.05.2024 05:00

Zábery, ktoré sa podarilo zachytiť mReportérke Ľubke Šeroňovej.

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 5455x
Priemerná čítanosť článkov: 2728x

Autor blogu

Kategórie

Archív